Google heeft speciaal voor non-profit organisaties Google for non-profit. Hiermee helpt Google non-profit organisaties. Google biedt in Nederland onder Google for non-profit het volgende aan:

  • Google Ad Grants
  • YouTube for non-profit
  • G-suite for non-profit

Google Ad Grants

Google biedt non-profit organisaties advertentiebudget aan via Google Ad Grants. Op deze manier krijgen organisaties zonder winstoogmerk ook de mogelijkheid om te adverteren op Google.

YouTube for non-profit

De YouTube for non-profit is een uitgebreidere versie met meer mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om een overlay over filmpjes te maken met een call-to action.

G-suite for non-profit

Google biedt aan non-profit organisaties gratis het gebruik van G-suite aan. Hiermee kan een organisatie de IT-kosten verlagen, doordat onder meer gebruik gemaakt kan worden van Gmail (met eigen emaildomein) en Google Drive. Alle bestanden kunnen met elkaar gedeeld worden en staan in de cloud. Iedere vrijwilliger kan waar hij/zij ook is bij zijn email en bestanden waar hij/zij toegang tot heeft.

Goede doelen communicatie kan helpen om de verschillende onderdelen van Google for non-profit aan te vragen. Vervolgens helpt Goede doelen communicatie om te zorgen dat er binnen de organisatie vrijwilligers getraind worden, die vervolgens alles zelf kunnen doen binnen de organisatie.

Komt mijn organisatie in aanmerking voor Google for non-profit?

Kijk op de website van Google for non-profit om naar de voorwaarden te kijken.